Prenosni video EEG aparat


43fe5463-c29f-4f58-ad92-dacdabffd503

Doniraj preko spleta tukaj.

 

Prenosni (mobilni) elektroencefalograf – EEG uporabljamo na KO za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani predvsem za snemanje električne možganske aktivnosti ob postelji pri kritično bolnih otrocih, pri katerih bi transport v oddaljen EEG laboratorij lahko poslabšal ali ogrozil zdravstveno stanje bolnika.

Tovrstna diagnostika poteka pri bolnikih v enotah intenzivne terapije, na neonatalnem oddelku, na hemato-onkološkem in drugih oddelkih Pediatrične klinike, na pediatričnem oddelku infekcijske klinike in v porodnišnici Ljubljana.
Pri kritično bolnih otrocih je snemanje EEG-ja ob postelji skladno s sodobnimi smernicami medicinske stroke in je zdravniku vodilo za nadaljnje terapevtske ali diagnostične odločitve.

Število preiskav na mesec je različno, od 10 do 30. Prvi mobilni aparat smo dobili leta 2006. Zaradi amortizacije se sedanji aparat kvari, obenem pa je zaradi razvoja tehnologije potrebno napravo posodabljati, saj novejši programi zahtevajo močnejšo računalniško strojno opremo.

Hvala vsem, ki boste podprli nakup elektroencefalografa.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0510 0801 0447 959
NAMEN:ZA EEG
sklic: 00 040522
BIC banke: ABANSI2X,
Koda namena: CHAR.

 

Doniraj preko spleta tukaj.