Prošnja za pomoč pri nakupu sistema za elektroencefalografijo


Za začetek otroške nevrologije v Sloveniji štejemo leto 1954, ko so napredne ameriške Slovenke darovale tedanji ljubljanski otroški kliniki 8-kanalni elektroencefalograf (EEG) znamke Eden. Od takrat je EEG sistem sproti posodabljamo in vsakodnevno uporabljamo tako na Kliničnem oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani, kot tudi v enoti intenzivne terapije, v porodnišnici Ljubljana in na infekcijski kliniki (s pomočjo prenosnih postaj) — na leto posnamemo preko 3500 preiskav. Pri otrocih z najtežjimi oblikami epilepsije včasih snemamo EEG tudi 7 dni skupaj, preden dobimo dovolj informacij o naravi bolezni, da se lahko odločimo o nadaljnji obravnavi, tudi kirurškem zdravljenju težkih/trdovratnih epilepsij (otroškega obdobja) v tujini.

EEG sistem je zelo kompleksen sistem naprav, z osrednjim strežnikom, snemalnimi postajami in bralnimi postajami. Potrebne so redne posodobitve, vsake toliko pa moramo prenoviti celoten sistem, saj posodabljanja na starih napravah v nekem trenutku niso več možna. Naš sedanji EEG sistem je na točki, ko potrebuje celotno posodobitev.

Prosimo vas, če bi lahko po svojih močeh prispevali in darovali za nakup novega EEG sistema Natus, ki stane 175.000€. Denar za nakup naprave bomo zbirali po več kanalih, del bo prispeval tudi UKCL, in seveda prek donatorjev, saj brez pomoči vas, donatorjev, naprave ne bomo mogli kupiti. Za vsakršno pomoč se vam vnaprej zahvaljujemo.

Denar za napravo lahko darujete preko Ustanove za otroško nevrologijo:

Ustanova za otroško nevrologijo
Bohoričeva 20
1525 Ljubljana

TRR: 02014-0017303503
Mat. št. 1118293000
Davčna št.: 87359561

Pomagate lahko tudi tako, da 0,5% dohodnine podarite Ustanovi za otroško nevrologijo.

V imenu ustanove se vam najlepše zahvaljujeva,

Prof. dr. David Neubauer, predsednik uprave Ustanove za otroško nevrologijo

Izr. prof. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, Pediatrična klinika
Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani