Center za razvojno nevroznanost


Ustanovili smo Center za razvojno nevroznanost pri
Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani

Na Senatu Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v januarju 2010 je bil soglasno potrjen sklep o ustanovitvi Centra za razvojno nevroznanost, ki bo sodil pod okrilje Katedre za nevrologijo.

Namen

Center za razvojno nevroznanost bi omogočil povezavo vseh različnih specialnosti na tem področju in združil različna izobraževanja in vodenje podiplomskih šol, delavnic in mednarodnih srečanj, izdajanje strokovnih, znanstvenih in laičnih publikacij, sodelovanje z nevladnimi organizacijami in ustanovami ter sodelovanje v mednarodnih projektih, še zlasti v okviru EU (raziskovalnih in nevladnih).

S tem bi bila tudi omogočeno sodelovanje različnih strokovnjakov in strokovnjakinj v različnih raziskovalnih projektih in procesu izobraževanja, ki bi poenotilo vse različne profile na tem precej enotnem področju. Prav tako bi bila s tem omogočena akademska kariera nekaterim visoko izobraženim strokovnjakom in strokovnjakinjam, ki sedaj niso vključeni v ta proces.

Cilj

Centra bi bil torej v multidisciplinarnem izobraževalno-raziskovalnem delu na področju razvojne nevroznanosti, ki bi enakopravno vključeval različne strokovne profile (poleg zdravnikov tudi psihologe, biokemike, fizioterapevte in delovne terapevte) in jim omogočil tudi akademska napredovanja. Prav tako bi lahko center omogočil akademsko izobrazbo nekaterim zunanjim sodelavcem, ki so sicer vključeni v raziskovalno delo in izobraževanje, vendar zaradi tega ker ne pripadajo nobeni izobraževalni instituciji, ne morejo delovati na pa niso akademske kariere (t.i. extramural research).

Koordinacija

prof. dr. David Neubauer, dr. med., višji svetnik

prim. Igor M. Ravnik, dr. med.

as. mag. Jana Kodrič, univ. dipl. psih.

prof. dr. Metka Derganc, dr. med. višja svetnica

doc. dr. Darja Paro-Panjan, dr. med.